3 kraftfulla frågor för ett medvetet beslut

Publicerat av Aida Reva den

Beslutsfattande, denna ofta svåra process av att välja en väg att gå vidare i en fråga eller tanke som alltid har olika konsekvenser kopplade till de olika alternativen. Visst har vi alla suttit där och komponerat listor med för- och nackdelar inför ett tufft beslut och ofta funnit att det inte hjälper.

Om du brukar läsa mina texter så vet du att jag har en förkärlek för formler av olika slag. Jag är speciellt en sucker för frågor. Frågor är så fantastiskt kraftfulla att vi kan förvåna oss själva dagligen och låsa upp så mycket potential om vi bara ställer mer frågor.
Frågor är dynamiska medan svar är statiska.
Frågor öppnar möjligheter medan svar stänger dem.
Frågor ger nya tankesätt medan svar låser tanken.

Jag behöver inte bli mer poetisk än så, eller hur?

De 3 kraftfulla frågorna

  1. Vad skulle hända om jag gjorde det?
  2. Vad skulle hända om jag inte gjorde det?
  3. Vad skulle inte hända om jag inte gjorde det?

Jag gjorde detta nyligen inför ett businessbeslut och fick flera insikter jag inte annars hade fått. Det gjorde att de alternativen jag trodde att jag hade faktiskt var fler och en av de ursprungliga var inte ens ett alternativ längre.

Här är mitt kladd som min iPad fick stå ut med under min brain dump. I någon av mina kommande texter ska jag ge mina bästa tips för brain dumps!

Hur slutade det hela? Jag valde att göra det trots att jag visste att jag inte skulle nå 100% dit jag ville på grund av flera omständigheter som låg utanför mig själv och trots vetskapen att det hela kunde sluta i ett enormt slöseri på tid och pengar. Insikterna som kom till mig medan jag gjorde detta var att jag skulle missa ett äventyr och ny kunskap och att jag skulle vara begränsad i mina möjligheter att jobba. Det trodde jag inte ens var med på kartan först men kraftfulla frågor tar fram saker från oss som vi inte är medvetna om, som ligger och bubblar under ytan men inte hör i allt vardagligt oljud.

Det hela utvecklade både mig och företaget enormt och jag fick en kick av att ta en stor risk. Jag är en ovärderlig erfarenhet rikare och det skulle fortfarande vara värt allt om det gick åt helvete. Listor med för- och nackdelar är bra men de bygger ofta på logiska tankar och missar gärna nyanser, känsla, intuition och nya insikter.

Vilka insikter får du av dessa 3 kraftfulla frågor?

Mental Träning-ninja

Please follow and like us:

0 kommentarer

Lämna ett svar