REVA Academy Pole Teacher Training
Q & A

Q. Vad är REVA Academy Pole Teacher Training?

REVA Academy Pole Teacher Training är en komplett samling av kurser som ger dig kvalifikationer att jobba med flera typer av sensuell dans och träning i form av bland andra poledance, chairdance, floorwork, walldance.

Vår instruktörsutbildning innehåller utöver ovan nämnda dansformer även mental träning, personlig utveckling och arbete med självkänsla. Aida Reva som utformat utbildningen är certifierad NLP-coach med många års erfarenhet av att coacha chefer, ledare och team inom självkänsla och kommunikation. Filosofin som lärs ut till våra instruktörer är att mental och fysisk träning ska vara i balans för att kunna utveckla sig själv och elever

REVA Academy Pole Teacher Training finns i 3 delar:

 • Foundation
 • Intermediate
 • Advanced

Utbildningarna innehåller förutom utbildning och certifiering även kurs i hälsa och säkerhet samt omsorgsplikt gällande undervisning av elever.

Vi har även kortare instrukrörskurser för:

 • Chairdance
 • Lapdance
 • Floorwork

Q. Kan jag göra utbildningen online?

Vi avgör varje individuell ansökan för att avgöra lämplighet att genomgå utbildningen online. Vi avgör detta baserat på bland annat tidigare erfarenhet.

Du kommer alltid få ut det mesta av träningen med chefsinstruktören som kan guida och hjälpa dig i realtid och fysiskt men vi har full förståelse för olika livssituationer som inte möjliggör att du kan närvara på en fysisk utbildning. Därför kan du ansöka till oss om att få göra utbildningen online vilken också innefattar full support under utbildningstiden och så länge du är certifierad REVA-instruktör.

Q. Gör man några prov?

Ja, både den fysiska utbildningen och distansutbildningen kräver teoretiska och praktiska prov för att säkerställa att du har uppfyllt de kunskapskrav som behövs för att certifiera dig och kan på ett tryggt och säkert sätt undervisa elever.

Distansprov görs mot en mindre avgift på distans med video och Skype med chefsinstruktör eller bokar in en egen tid för att besöka vår studio och göra provet fysiskt. Om du gör provet på egen tid tillkommer avgift, om du gör det på plats med en pågående grupp sker provet gratis.

För att du ska göra distansprov behöver vi

 1. Videoinspelning av dig när du undervisar 1-3 elever i minst 30 minuter och max 50 minuter. Videon ska visa dig när du undervisar tricks från undervisningsmaterialet för din kurs. I videon ska du undervisa minst 5 tricks. Videon ska tydligt och med ljud visa dig när du undervisar och justerar en elev. Den ska visa dig och elev i helkropp, visa ditt ansikte tydligt och inte ha blivit editerad eller klippt på något sätt. I denna video ska du undvika musik så att du tydligt hörs när du undervisar. Lämpliga grips och holds ska användas för de trick du undervisar. Du ska uppvisa korrekt spotting-teknik och videon ska visa en säker miljö för undervisning med godkända poles och crash mats ifall det är Intermediate eller Advanced-kurser. Videon ska skickas senast 2 veckor efter avslutad utbildning. Inget certifikat delges elev som inte slutfört godkända prov eller alla moment genomförda. Om du inte klarar videomomentet första gången ombeds du att göra om det. Omprov görs mot en avgift inom en viss tid efter avslutad utbildning.
  Video skickas via en molntjänst eller privat YouTube-länk.
 2. Det teoretiska provet innehåller en blandning av frågor med val samt berättarfrågor där du kommer att ge beskrivande svar, egna funderingar och reflektioner samt kunskapsfrågor.

Q. Får man diplom eller certifikat efter avslutad REVA Academy Pole Teacher Training?

Yes! Efter avslutad och godkänd utbildning blir du certifierad REVA Academy Pole Instructor. Hur lång tid det tar för dig att vara redo att hantera elever, säkerhet och stöd är olika, vi kommer att hjälpa dig nå ditt mål och certifikat.

 

 1. Kan jag göra utbildningen själv med instruktör om inga utbildningstider passar mig?

Ja, det finns möjlighet till privatutbildning. Kontakta oss för att diskutera privatutbildning, datum och plats för utbildning och få en offert.

Q. Varför ska man välja REVA Academy Poledance Teacher Training?

Vårt sätt att jobba med helhet och vår stora vikt vid säkerhet och stöd åt våra elever gör oss till ett självklart val. Vi förbereder dig inte bara fysiskt och med teoretiska kunskaper utan även hjälper dig vara redo för de mentala blockeringar och känslomässiga dippar och toppar dina elever kommer uppleva i sin utveckling. En instruktörs arbete är inte enbart tricks och teknik utan även att sprida trygghet, hjälpa elever utvecklas, inspireras och hjälpa dem motivera sig själva. För detta krävs kunskaper inom mental träning och psykologi som du kommer att få i REVA Academy. Vi erbjuder också fler djupgående kurser i dessa spår för den som är intresserad av människors utveckling.

Vi är och gör

 • Vi jobbar mycket med mental träning och våra kurser och utbildningar innehåller verktyg för hur man utvecklas inre och yttre
 • Jobbar utan speglar i vår huvudstudio Poledance Växjö. Detta för att vi jobbar med kroppsmedvetenhet och vill att man lär känna sin kropp och dess signaler utan att förlita sig på en spegel när man arbetar med tricks.
 • Vi jobbar med video och uppmuntrar våra elever att filma sin utveckling klass för klass så att man kan följa, utvärdera och få feedback från sin instruktör
 • Har säkerhetstänk i varje kurs med  policy’s som reglerar när man kan avancera till nästa nivå
 • Krav på uppdaterade utbildningar och vidareutbildning för våra instruktörer för att alltid ha den senaste kunskapen inom branschen
 • Ett medlemscommunity för att sprida trygghet och gemenskap
 • Ett unikt arbetssätt som inkluderar alla våra medlemmar där de till stor del kan påverka hur studion fungerar
 • En studio av tjejer för tjejer där vi kunnat ta emot många tjejer som av säkerhetsskäl, religiösa skäl samt andra skäl kunnat träna på ett tryggt sätt
 • Ett trainee-program som säkerställer att våra instruktörer och to-be-instruktörer är av högsta kvalitet
 • En strukturerad och mångårigt genomarbetad, professionell instruktörsutbildning
 • Väljer våra instruktörer genom en urvalsprocess där personliga och erfarenhetsbaserade kriterier ska uppfyllas för att få gå REVA Academy Poledance Teacher Training
 • Individanpassade utbildningar och kurser med flexibla möjligheter för många typer av livssituationer
 • Pågående support och stöd för våra certifierade instruktörer
 • Privat grupp med support för våra instruktörer

Q. Vad inkluderas i utbildningen?

Våra kompletta utbildningar täcker samling av tricks för nybörjare, intermediate och avancerad, uppvärmningar, stretch, teknik, instruktörsmetoder, coachingkunskaper, säkerhet, spotting, utveckling, dans, styrketräning och flexibilitet.

Utbildningen är uppbyggd av en intensiv introduktionshelg av utbildning, samt trainee-tid med praktiskt arbete, träning av att hålla klasser samt ytterligare modul för teoretiskt samt praktiskt prov.

Q: Krävs det några förkunskaper?

Vi kräver en initial passion för att lära sig alla aspekter då våra kurser och utbildningar är intensiva och vi lägger enorm vikt vid att man bryr sig mycket om de tekniska och säkerhetsmässiga aspekterna kring en högrisksport som poledance. Det är av yttersta vikt för oss att utbilda rätt personer med stor yrkesstolthet och omtanke för  sina blivande elever.

Vissa mindre kurser kräver inga förkunskaper. Kolla vår webb eller kontakta oss.

Därmed är erfarenhet av poledance och träning en stor merit och kommer göra din resa till instruktörsjobbet kortare och lättare. Om du är nybörjare kommer vi att jobba utifrån det och se till att hjälpa dig med träningsprogram som kan leda dig till en instruktörsutbildning.

Q: Vilket material ingår i utbildningen?

Du kommer att få en instruktörspärm med manualer, praktisk och teoretisk kunskap. Du kommer att få rekommendationer på böcker att köpa som är utanför kursmaterialet. Du kommer att bli rekommenderad att skriva mycket anteckningar då en hel del av kursmaterialet är verbalt och föreläsningsbaserat.

Q: Hur lång tid har jag på mig att avsluta utbildningen?

Du måste slutföra dina prov enligt de datum du får tilldelat. Du kommer att få göra om dem mot en mindre avgift om du inte uppnår godkänd nivå. Om vi ser att det är något moment som du har svårare för kommer vi hjälpa dig med att utforma rätt träningsprogram för dig och ge dig en ny chans att gradera och få ditt certifikat. Det viktiga för oss är kvalitet, inte en snabb process. Därför kan du lita på att när du är certifierad hos oss står vi 100% för att du har de kunskaper som krävs.

Q: Hur ser utbildningsdagarna ut?

Det kommer vara en timmes lunch båda dagarna på introduktionshelgen och korta pauser för att dricka, äta något litet och hålla energin uppe. Ta med dig någon form av energigivande och hälsosam mat och snacks.

Q: Vad händer om jag inte klarar ett prov?

Vår chefsinstruktör och utbildare är 100% commitad till att du ska få ditt certifikat och lyckas med din utbildning med den kvalitet vi utlovar. Vi kommer att hjälpa dig hela vägen. Om du inte klarar proven kommer du att få göra om dem. Beroende på om du gör proven med en grupp, på egen tid eller online kan det tillkomma en mindre avgift för att vi ska avsätta en instruktör. Kolla med oss ifall du undrar i förväg hur det kan se ut för din specifika situation.

Du måste slutföra din utbildning i sin helhet inom 12 månader efter start, inklusive individuella träningsprogram för att kunna certifiera dig.

Vi förstår att oväntade saker kan ske i livet och man kanske behöver längre tid än så, då tar vi ställning till din specifika situation. Vanligtvis får man börja om utbildningen och beroende på din erfarenhet, aktivitetsnivå och annat får du en konsultation med chefsinstruktören som skapar en individuell plan för dig.

Q: Finns det övernattningsmöjligheter i anslutning till utbildningen?

Ja, vi kan rekommendera några lokala hotell och mot en mindre avgift går det bra att övernatta i studion. Vi har inte duschar i lokalen men det finns duschmöjligheter i en grannlokal som ofta används av våra gäster, möhippor och besökare.

Q: Kan vi ha utbildningen i våra egna lokaler?

Ja, vi kan besöka er studio och utbilda er personal. För att göra detta har vi ett krav på minst antal deltagare, utrustning och annat för att kunna genomföra utbildningen utanför våra egna lokaler. Kontakta oss för att diskutera utbildning eller kurs i era lokaler.

Q: Finns det vidareutbildningar efter min grundutbildning?

Ja. Vi har kontinuerlig utbildning av våra instruktörer och ett krav på att våra instruktörer uppdaterar sin utbildning årligen för att alltid vara uppdaterad med den senaste kunskapen inom branschen och säkerhet.

Vi har vidareutbildningar till levels efter grundutbildningen och påbyggnadsutbildningar. Dessa hittar du på webben eller genom att kontakta oss.

Våra utbildnignar och kurser är designade för att du ständigt ska utvecklas och nå dina mål samt kunna hjälpa dina elever att nå sina mål.

Vi är stolta över våra utbildningar och den kvalitet vi tillför i branschen och speciellt stolta är vi över våra instruktörer som är utrustade med inte bara kunskap, erfarenhet och stort intresse utan även rätt personliga egenskaper för att skapa trygghet, gemenskap, glädje och motivation för våra elever.

Q: Hur fungerar avbokning?

Alla bokningar är bindande och vi erbjuder inte återbetalningar men vi kan i vissa fall erbjuda att man flyttar sin kursavgift till en annan kurs eller person inom 12 månader från bokningsdatum. För att vi ska kunna erbjuda detta behöver vi bli meddelade om din önskan att flytta din betalning senast 4 veckor innan kursstart.

Ibland kan oväntade saker hända och vi reserverar oss därmed för mindre ändringar i utbildningen, såsom rätten att byta utbildningsplats eller lokal. Skulle bytet vara av den natur att det förhindrar dig att närvara på utbildningen kommer vi att kompensera dig genom möjlighet att byta datum för utbildning.

Program

Programmet kan variera något beroende på grupp, behov och antal. Det viktigaste för oss är att varje grupp får ut det allra mesta ur sin utbildning, därför kan upplägg, tider och annat variera något då vi individanpassar våra utbildningar och kurser.

Modulerna är vanligtvis helger, lördag och söndag, se datum på webben eller hör av dig till oss för att höra kommande utbildningar.

Utbildningen varierar i tid men har ca 20 timmar lärarledd tid i grupp samt individuell coaching som sedan följs av trainee praktik, egen träning inför gradering och certifiering.

Modul 1

 

Teori & föreläsning

Introduktion

Avtal och praktiska uppgifter

Teori & värderingar

Struktur av nybörjarklasser

Uppbyggnad av poleklass

Uppbyggnad av chairklass

Anatomi & hälsa

Stretch & Flexibilitet

Teknik & säkerhet

Instruktörsarbetet & ansvar

Instruktörsmetodologi

Pro’s & Con’s av instruktörsarbetet

Dansaspekter –

Anpassning & skalning av tricks

 

Praktik & träning

Undervisa poleklass

Undervisa chairklass

Grips

Tricks

Transitions

Combos

Priser

Grupp: 8995:-

Distans: 6995:-

Privat: Offert

Kontakt

 

 

E: academy@aidareva.com
W: www.aidareva.com/academy
T: +46 733 10 14 08