Den utdaterade chefen

Publicerat av Aida Reva den

Hur kommer det sig att många yrken som kan göras på distans fortfarande kräver gamla, gråa arbetsplatser och arbetstider som inte passar? Hur kommer det sig att så många människor lägger in mycket mer tid och energi i sitt jobb än de får betalt för och ändå detaljstyrs av sina chefer? Är det chefens oförmåga att se värdet i kreativitet? Chefens osäkerhet? Chefens dåliga ledarskap?

Hur hade samhällen sett ut om kreativa yrken fick kreativt spelutrymme? Den traditionella arbetsplatsen krossar kreativiteten för många människor och när de får strypt kreativitet påverkar det direkt effektiviteten och produktiviteten. Kreativitet är ingenting man kan ”mäta” på samma sätt som man kan mäta hur många ärenden en IT-tekniker har avslutat på en dag. Så hur ska man kunna ge kreativa yrkesroller det spelutrymme de behöver?

En sak gäller över alla yrkesgrupper dock och det är att den som tycker om sitt jobb och känner att de bidrar till någonting och får påverka kommer alltid göra det där extra. Om man har personer som tycker om sitt jobb är det ett stort misstag att detaljstyra dem.

Det är inte ovanligt att människor som jobbar hemifrån vare sig som anställd eller egen företagare utsätts för gamla, dammiga skämt och det pratas om hur trevligt de har det hemma medan de andra får slita på arbetsplatsen. Faktum är att många människor inte kan jobba självständigt och behöver ha en chef i närheten. Många yrken är utformade så att man måste befinna sig på arbetsplatsen på grund av maskiner, kundservice och så vidare. De som har ett kreativt yrke har däremot ofta ett jobb där de kan  flytta sig och för det behöver de också det kreativa utrymmet.

Så när ska dessa gamla, dammiga chefer försvinna? När ska den gamla bilden av arbetsplatser göras om? De flesta arbetsplatser är inte uppdaterade på det sättet, de är byggda på gamla strukturer, stela tider och arbetssätt. När ska de kreativa yrkena få sitt space?
Ingenting dödar kreativt skapande som en vänsterhjärnad, stel och detaljstyrande chef och arbetsplats.

Utöver att de dödar kreativitet så skapar de stress.

Det bästa sättet att se hurdan någon är som person är att ge dem allt utrymme och frihet att göra som de vill. Då visar en person vad de vill göra, hur deras moraliska kompass ser ut och hur de sköter sina affärer.
Vad sägs om att börja därifrån?

aida-reva_vit


0 kommentarer

Lämna ett svar