Hasselnötsrutor – raw hasselnöts-bars

Publicerat av Aida Reva den

Häromkvällen var det ett halleluja moment. Jag var så sugen på något sött i rawfood-väg så utan att veta vad jag egentligen skulle blanda ihop (som vanligt) stod jag där i köket och var i full färd med att mixa en botten till någonting. Det resulterade i en magisk smakupplevelse!

En botten är ganska basic och ser rätt likadan ut med små variationer men det är fyllningen som blev min genidrag. Jag ska strax sluta babbla och ge dig receptet, du kommer älska det! Om du inte är nötallergiker, in which case du ska undvika detta recept helt. Jag kan inte ge dig alternativ ens för hela grejen hänger på min magiska hasselnötsfyllning.

Undrar du över sötningen så är Medjooldadlar (de stora dadlarna) en av de bästa sätten att söta sina bakelser och inom raw food används detta mycket istället för sirap, socker och annat. Dessa dadlar innehåller resistent stärkelse som hjälper kroppen att balansera blodsockret. 

Slutligen har jag en god nyhet och en dålig.
Okay den dåliga först: Du kommer inte sluta äta dessa.
Den goda nyheten: Det tar oförskämt kort tid att göra det här. Slängde ihop det på 5-10 min (bortsett från tiden det ska frysa till sig lite).

Receptet

Botten

Fyllning

  • 1 dl hasselnötssmör (jag skrev det bara för att det ska vara snyggt, jag hade på lite lite mer 😉 )
  • 1 dl kokosolja, kallpressad
  • 2-3 medjooldadlar, urkärnade (smaka av och släng i en till om du vill)
  • 1-2 krm vaniljpulver

Magin

Botten:

  • 1. Kör mandlarna och dadlarna tillsammans i en matberedare så att de mixas ihop. Vill du ha en slät smet kör matberedaren lite längre, jag föredrar det ganska grovt. Det ska kladda ihop och vara lätt att trycka ihop
  • 3. Lägg i en bakform på ett bakplåtspapper så att det blir lätt att ta ut, botten ska vara ca 11⁄2 cm hög
  • 4. Ställ i kylskåpet medan du håller på med den magiska fyllningen

Den magiska fyllningen:

  • 1. Mixa hasselnötssmör, kokosolja och dadlar till en slät smet i en mixer
  • 2. Ta ut formen ur kylen och kladda på den magiska fyllningen.
  • 3. Ställ in i frysen och stå och glo på frysdörren otåligt i minst en halvtimme

Det borde vara allt! Till och med min virriga hjärna som aldrig har koll på mängden när jag skapar i köket borde få med dessa superfå ingredienser. Jag gjorde mitt bästa för att skriva ner det fort för om jag själv glömmer bort detta recept kommer jag aldrig förlåta mig själv.

Idag slängde jag i mig ett par små rutor innan träningen. Det höll mig aktiv och nöjd länge!

Please, ge mig feedback om du provat detta, jag vill veta hur mycket du älskar rutorna! Eller allt annat. Kanske kan jag finslipa receptet om något är oklart. Tell me, tagga mig, dela och allt det där!

Tills vi hörs igen, ha det magiskt!

Mental Träning-ninja & livsnjutare

0 kommentarer

Lämna ett svar

Prenumerera

* indicates required