Konsekvenser av förändring

Publicerat av Aida Reva den

Förändring är en skrämmande sak som kan trigga alla våra försvarsmekanismer. Alla älskar tanken på förändring till det bättre men få vågar ta konsekvenserna och ansträngningen. Många års förändringsarbete med människor har lärt mig att motståndet är precis lika stort när man ska genomföra en förändring man vill som en förändring man har blivit tvingad till.

Det skrämmande med förändring är att du vet inte hur det kommer att bli eller om du kommer gilla det när du kommer dit. Det du känner till, hur dåligt det än är, så är det i alla fall tryggt. Många ger upp ganska tidigt i början av förändring för att det blir överväldigande. 

Vad kan det vara för konsekvenser av att skapa en förändring man vill skapa?

Inom NLP kallar vi detta ekologi. Det handlar om att kunna se hur förändringen påverkar resten av livet. Konsekvenser av beslut. För även om förändringen är bra kommer det påverka andra saker. Det kan bäst beskrivas som förändringens miljö. 

När du förändrar något större område i ditt liv, väljer att ta kontroll och förändra det som inte fungerar för dig kommer en av de största konsekvenserna som ett brev på posten. En konsekvens som ingen är beredd på. Människor i ditt liv börjar försvinna. Det händer inte direkt men lyckas du med din förändring händer det utan tvekan. Varje gång. Det är så du vet att du verkligen utvecklats. Det här skrämmer många och de kryper tillbaka in i sina gamla vanor där det är tryggt.

Människor som lever i sina egna dåliga vanor och mönster älskar när du gör det också. De kan relatera till det, de känner att de har en kompanjon i misären. ingenting älskar sällskap som misär gör. Det är därför dåliga rykten, drama, skvaller och negativ energi sprids så lätt. Så när du plötligt tar ansvar för ditt liv, märker du att avståndet till en hel del vänner och bekanta ökar för varje ord du yttrar och varje aktivt beslut du tar.

Flera gånger i livet har jag funnit mig själv i en period och en plats där jag inte trivts. Liksom många andra. Jag har försökt navigera i det och hitta en lösning också liksom många andra. Det jag aldrig har gjort är att acceptera en situation jag inte trivts i. Där skiljer sig människor åt. Alldeles för många accepterar det och tar inte ansvar för att de själva tagit sig dit och att de själva ska förändra det. Ursäkterna och anklagelserna flödar och livet fortsätter precis på samma sätt. Åren går och bitterheten växer.

När jag började jobba med mig själv och verkligen började lära känna mig själv på djupet började jag förstå varför jag skapat mig situationer som såg ut som de gjort och att det är enbart upp till mig att förändra dem. För att kunna förändra måste man först se.

Bara en idiot gör samma sak om och om igen och tror att resultatet ska bli annorlunda, eller hur? Men människor gillar dig där du är, på samma nivå som dem, i den kategori de placerat dig. 

Mental Träning-ninja
Kategorier: KarriärMål

0 kommentarer

Lämna ett svar

Prenumerera

* indicates required